افزایش سرعت سایت

افزایش سرعت سایت : نکاتی برای بهبود سرعت وبسایت

افزایش سرعت سایت را جزو اقدامات بسیار مهم در برنامه خود یا تیم پشتیبانی وبسایتتان قرار دهید چرا که اگر میخواهید در رتبه های برتر نتایج جستجو قرار بگیرید باید تمامی فاکتورهای حائز اهمیت در سئو وبسایت را بدانید و به آن ها عمل کنید.

همه می خواهند در نتایج جستجو رتبه بالاتری داشته باشند؛ باید بدانید این یک رقابت است. اگر می خواهید رتبه های برتر را از آن خودتان کنید باید از همه لحاظ سایتتان را برای برتر بودن نسبت به سایر رقبا آماده کنید.

افزایش سرعت سایت نیز یکی از موارد مهمی است که در سئو اهمیت بسیار زیادی دارد. هر چقدر سرعت صفحات سایتتان بالاتر باشد شانس بیشتری دارید تا در رتبه های برتر حضور به عمل رسانید. همچنین سرعت سایت تجربه کاربری بالاتر و نرخ تبدیل شما را بیشتر خواهد کرد.

هنگامی که شروع به بهینه سازی صفحات وبسایتتان میکنید چندین مرحله پیش روی شماست.
بهینه سازی کدها (ادغام فایل ها و فشرده سازی آن ها) و استفاده از اسکریپت های خارجی، بارگیری تصاویر و ویدئوها در انتهای صفحه، کاهش حجم رسانه ها(عکس،ویدئو،صوت)، انتخاب یک هاست یا فضای میزبانی مناسب، ذخیره محتوا (نشان دادن آخرین دیتا ذخیره شده برای کاربر و بروزرسانی آن ها هر چند وقت یکبار)، استفاده از هاست جداگانه برای رسانه و تمامی فایل های دانلود و به طور کل تمامی فایل هایی که حجم بالایی دارند می توانید برای بارگیری آن ها توسط کاربر از هاست دانلود استفاده نمائید.

بررسی و آنالیز عملکرد سایت

قبل از هر کاری قبل از بهینه سازی و افزایش سرعت سایت باید بدانید سایت شما چه عملکردی دارد و در چه وضعیتی قرار دارد. در این بخش به شما می گوییم که این آنالیز و بهینه سازی را چطور باید انجام دهید. بررسی عملکرد وبسایتتان به شما کمک می کند که بدانید چه اقدامی برای شما بیشترین نتیجه را در افزایش سرعت سایت تان دارد. در واقع با اینکار پاشنه آشیل یا همان نقاط ضعف در بهینه سازی را خواهید یافت. بهتر است آن را با سرعت وبسایت رقبای خودتان نیز مقایسه نمائید و بدانید شما نسبت به رقبای خودتان از نظر سرعت چقدر کندتر یا چقدر بهتر عمل می کنید.

افزایش سرعت سایت

موارد مهم در اندازه گیری سرعت وبسایت core web vitals که اهمیت بسیار بالایی دارد:

  1. Largest contentful paint : سرعت بزرگترین عنصر یا المان معنادار در صفحه را اندازه گیری می کند. (میزان اهمیت : 25%)
  2. First contentful paint : اولین لحظه ای و زمانی که یک محتوا به کاربر نمایش داده می شود. (میزان اهمیت : 10%)
  3. Cumulative Layout Shift : جابه جایی یا پرش های ناگهانی در وبسایت (تغییرات ناگهانی در نمایش بصری) (میزان اهمیت : 15%)
  4. Speed index : سرعت ایندکس صفحه (میزان اهمیت : 10%)
  5. Total blocking time : زمان نمایش کدهای مربوط در head صفحه که تا سپری نشود first paint یا نمایش اولیه اتفاق نمی افتد. مثال : کد اسکیما یا فونت اگر در بخش head قرار داشته باشد و از جای دیگری لود شود زمانی را سپری می کند که به آن total blocking time می گویند. (میزان اهمیت : 30%)
  6. Time to interactive : زمانی که کاربر بر روی یک المان کلیک می کند و آن المان به کلیک کاربر واکنش نشان میدهد و تعامل برقرار می کند. (میزان اهمیت : 10%)

موارد مهم سئو در افزایش سرعت سایت بخش Other web vitals :

  1. گواهی ssl بارگذاری وبسایت با https
  2. Mobile friendly : ریسپانسیو بودن لزوماً به معنای موبایل فرندلی بودن آن صفحه نیست.
  3. Intrusive interstitials (محتوای مزاحم) : پاپ آپ، بنرهای تبلیغاتی که نگاه وارد صفحه می شود و مانع از دسترسی آسان محتوا به کاربر می شود می تواند تأثیر منفی در سئو سایت شما داشته باشد؛ پس حتماً سعی کنید از بارگذاری محتوای مزاحم در سایتتان جلوگیری نمائید.
افزایش سرعت سایت

برای افزایش سرعت سایت چه اقداماتی باید انجام دهیم؟

بهینه سازی تصاویر : معمولاً تصاویر حجم بالاتری نسبت به فایل های html و css دارند بنابر این اولین اقدامی که نیاز است انجام دهید بهینه سازی تصاویر وبسایتتان است.

محدود کردن درخواست های http

هر بار که کاربر می خواهد هر صفحه ای را مشاهده کند برای تصاویر و تمامی المان های موجود در آن صفحه درخواست های زیادی به سرور شما ارسال می کند و همین مورد زمان بارگذاری را افزایش می دهد و اگر تعداد درخواست ها بیش تر شود و سرور شما توان پاسخگویی نداشته باشد سرور شما از دسترس خارج می شود و اتفاقات بدی برای سایتتان خواهد افتاد. حتماً از کش کردن http مرورگر استفاده نمائید. با این روش فایل های ثابت را مرورگر کاربر ذخیره می کند و هر بار که کاربر هر صفحه دیگری از وبسایت شما باز می کند نیاز نیست فایل های تکراری دوباره بارگیری شوند و درخواست های بیشتری به سرور ارسال کنند.

جاوا اسکریپت غیرضروری مسدودکننده رندر را حذف کنید

صفحات وب ممکن است کدهای غیرضروری زیادی داشته باشد که قبل از ارائه محتوا اصلی شما حتی برای کاربر بارگیری می شود و این زمان بارگذاری سایت شما را زیاد می کند در صورتی که به راحتی می توانید آن را به کمک افزونه یا پلاگین راکت وردپرس مدیریت نمائید. با خرید پلاگین راکت وردپرس می توانید شاهد افزایش سرعت سایت خودتان باشید.

افزایش سرعت سایت : محدود کردن استفاده از اسکریپت خارجی

هر چقدر اندازه و حجم اسکریپت شما بیشتر باشد باعث می شود به همان میزان سایت شما کندتر شود. سایت شما زمانی که از اسکریپت های خارجی استفاده می کنید ممکن است به یکباره لود نشود که به آن پرش محتوا هم می گویند.

صفحات ریدایرکت خودتان را مدیریت نمائید

زمانی باید از تغییر مسیر استفاده کنید که یک صفحه از سایتتان به آدرس دیگری منتقل شده باشد. تغییر مسیر یا ریدایرکت نیاز است اما در آن زیاده روی نکنید. در بسیاری از وبسایت ها مشاهده کردیم آدرس صفحه x است اما صفحه y نیز به آن ریدایرکت می شود در صورتی که محتوای صفحات از هم جدا است اما مدیروبسایت فکر می کند این ریدایرکت ارزش سئو آن صفحه را بیشتر می کند و موارد نامرتبط را در یک صفحه به کاربر نشان می دهد. هر بار که کاربر روی لینکی کلیک می کند همین ریدایرکت زمان بارگذاری شما را اندکی طولانی تر می کند.

افزایش سرعت سایت : فایل های css و java script را کوچک کنید

منظورمان از کوچک کردن کد به این معناست که تا چه میزان میتوان کدها را حذف نمود بدون اینکه برای درک و اجرای کد مشکلی بوجود بیاید.

استفاده از CDN

در نهایت باید بگوییم استفاده از cdn می تواند سرعت سایت شما را افزایش دهد. Cdn از حملات Ddos وبسایت جلوگیری می کند. برخی از Cdn های معروف بین المللی بهینه سازی موبایل، بهینه سازی تصاویر و خدمات کامل تری را نیز به شما ارائه می دهند که می توانید در افزایش سرعت وبسایتتان از آن ها استفاده نمائید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارسال این محتوا در شبکه های اجتماعی:

مقالات پیشنهادی